Alpino Produkt

Alpino Produkt je specijalizovana zadruga za koze iz Mladenovca, kojoj pripada i porodicna farma koza u podnožju planine Kosmaj.

Na našoj farmi koze borave na čistom vazduhu, piju izvorsku vodu i pasu na pašnjacima, koji se ne tretiraju pesticidima.

Šta je to kozja surutka?

Kozja surutka je svojevrstan nusprodukt proizvodnje sira od kozjeg mleka. Njeno blagotvorno dejstvo na celokupan organizam od davnina je poznato, ali tek u skorije vreme surutka dobija zasluženo mesto i postaje jedan od najpristupačnijih i najefikasnijih proizvoda, koji svojim sastavom i brojnim lekovitim svojstvima doprinose obnavljanju, očuvanju i jačanju opšteg zdravlja organizma.

Kozja surutka obiluje proteinima najviše biološke vrednosti, koji su podjednako dobri kao i mleko iz kog se dobijaju. Oni podstiču funkcije imunološkog sistema, pomažu u izgradnji glatke muskulature, pospešujući povećanje mišićne mase, doprinose bržem oporavku mišića nakon napornog fizičkog rada, povoljno deluju na digestivni trakt, podstiču varenje, ubrzavaju metabolizam i omogućavaju neometan rad creva.

Kozje mleko je, po kvalitetu, najsličnije majčinom mleku!

Kozja surutka je odličan i 100% prirodan preparat koji, redovnom upotrebom, moze dovesti do redukcije telesne težine. Preporučuje se još i u prevenciji i terapiji oboljenja jetre, lečenja bolesti pluća, osteoporoze, povišenog krvnog pritiska, povišenog holesterola,upalnih procesa kože, sluzokože, za poboljšanje rada bubrega. Mogu je svakodnevno koristiti i deca, trudnice, adolescenti, rekonvalescenti, sportisti.

Etnobrend Godine

diploma

Imuno Capra

Savremena tehnološka dostignuća u oblasti obrade prehrehrambenih proizvoda omogućila su da se procesom LIOFILIZACIJE dobije IMUNO CAPRA – kozja surutka u prahu - koncentrovan, dehidrogenizovan proizvod, sa svim očuvanim nutritivnim i lekovitim svojstvima.

Liofilizacija je precizno kontrolisan proces sušenja organa, biljaka, proizvoda biljnog i životinjskog porekla. Smatra se jednim od najboljih postupaka obrade, koji omogućava dugotrajno očuvanje svojstava liofilizovanih namirnica.

Ono sto IMUNO CAPRA – kozju surutku u prahu izdvaja od sličnih proizvoda koji su trenutno dostupni na tržištu je, prvenstveno, činjenica da je to 100% prirodan proizvod blagog, lepog i prijatnog ukusa, bez specifičnog mirisa koji je karakterističan za sve proizvode od kozjeg mleka. Ne sadrži veštačke boje, aditive, zasladjivače, konzervanse.

IMUNO CAPRA je proizvod bez specifičnog mirisa koji je karakterističan za sve proizvode od kozjeg mleka.

U zavisnosti od proizvoda koje imamo u svojoj ponudi, osnovni ukus IMUNO CAPRA kozje surutke može biti oplemenjen borovnicom, jabukom, malinom, djumbirom, sremušem, čime su njena lekovita svojstva umnogostručena.

Adresa


Vuka Karadžića 82, 11400 Mladenovac - Beograd